Frågor & svar

Har du fler frågor? Tveka inte att höra av dig, se min kontaktsida för mail och telefonnummer.


Vad innebär heldagsbröllop? 

Heldagsbröllop innebär att jag finns på plats från förberedelserna på morgonen till festen på kvällen. Jag anser att ni ska planera er bröllopsdag som ni vill ha den, inte efter hur många timmar jag som fotograf är på plats. Exakt vilka tider jag anländer och lämnar bestäms i samråd ett par dagar i innan.


Vi behöver bara en fotograf för porträtt och under vigseln, går det att lösa?

Jag fotograferar heldagsbröllop eftersom det ger förutsättningarna för att ta de bästa bilderna under bröllopsdagen. 


Vilka leverantörer använder du för album?

Jag använder VisionArt Books


Vad använder du för utrustning?

I huvudsak litar jag på mina ögon och ackumulerad kunskap för mitt fotograferande. Under åren har jag byggt upp en intuitiv känsla för det rätta ögonblicket och kunna förutspå vad som är påväg att hända. 

När det kommer till kamerautrustning använder jag uteslutande Canon, inte för att jag anser att de är bättre än Nikon eller andra märken utan för att det föll sig så när jag skaffade min första egna digitala spegelreflexkamera. Jag använder i uteslutande L-optik (Canons proffsobjektiv med den röda ringen) då jag gillar den enhetliga look som dessa objektiv ger, att de är tåliga, har ett enormt ljusinsläpp och funkar grymt bra i motljus. 

Jag är medlem i Canons CPS-system för att snabbt kunna lösa reparationer eller ersättningsutrustning om olyckan mot förmodan skulle vara framme. All min utrustning är original eftersom jag måste kunna lita på den till 100 procent i alla lägen. 

Minneskort från SanDisk och av de hundratusentalsbilder jag tagit har de aldrig krånglat.


Kostar det extra att anlita dig som fotograf för bröllop utomlands eller svårtillgängliga/avlägsna platser i Sverige?

I princip inte, mina paketpriser är fortfarande samma som för bröllop under helgdagar. Det som tillkommer är kostnader för resa och boende.


Spelar religions- eller könstillhörighet någon roll för dig?

Nej det gör det absolut inte.  


Hur levererar du dina bilder?

Samtliga bilder laddas upp till en molntjänst där ni kan komma åt era bilder närsomhelst.
Via pixieset.com går det att se samtliga bilder från ert bröllop, ladda hem, dela via sociala medier och beställa fotoutskrifter. 

Så fort bilderna är klara skickar jag även ett USB-minne med alla redigerade högupplösta bilder.


Färg eller svartvitt?

Jag levererar de flesta bilder i färg, men vissa kommer vara svartvita om jag anser att detta passar bättre för bildens uttryck. 


I vilket format levererar du dina bilder?

Jag levererar bilderna som JPEG med sRGB som färgprofil, i så hög upplösning som kameran eller beskärningen av bilden tillåter. Som mest blir det 22,3 Mp eller 5 760 x 3 840 pixlar.

Inga bilder levereras oredigerade direkt från kameran eller som RAW-filer (.cr2 eller .dng).


Hur många bilder levererar du?

Det varierar utifrån längden på bröllopet och hur mycket som är planerat under dagen. Vanligtvis brukar ett heldagsbröllop ge någonstans mellan 350 till 550 redigerade bilder.


Leveranstid?

Bilderna levereras cirka 4 till 5 veckor efter bröllopet. Album kan ta längre tid då dessa beställs efter bilderna är redigerade samt tillverkas och skickas från USA.